HEDEF: ‘KALİTELİ ENERJİ'

HEDEF: ‘KALİTELİ ENERJİ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye 19 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Büyümek demek daha çok enerji ihtiyacı demek. Türkiye`nin hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için de mutlaka daha çok enerjiye ihtiyacımız var” dedi.

Zirveye, T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Ümit Kayrak, Türkiye`de Elektrik dağıtımını sağlayan 21 kuruluşun çatı kurumu olan ELDER yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve davetliler katıldı.

 “BÜYÜMEK DEMEK DAHA ÇOK ENERJİ İHTİYACI DEMEKTİR”

Türkiye’de ilk kez ELDER tarafından düzenlenen Elektrik Dağıtıcıları İletişim Zirvesi,  Bursa Hilton Otel`de başladı. Tüketici beklentilerine yönelik iletişim yöntemlerinin konuşulduğu zirvede söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Türkiye 19 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Büyümek demek daha çok enerji ihtiyacı demek. Türkiye`nin hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için de mutlaka daha çok enerjiye ihtiyacımız var. Enerji deyince enerjinin içerisindeki en önemli sekmen elektriktir. Devlet hem elektrik üretiminde, hem de dağıtımında özel sektörün dinamizminden, rekabetçi gücünden ve verimliliğinden istifade etmek maksadıyla hem üretim ayağında hem de dağıtım ayağında ciddi bir özelleştirme yaptı. 2013 yılında Türkiye`de 21 ayrı bölgede elektrik dağıtım özelleştirmesini tamamladı. Kamudan özel sektöre geçerken belli başlı sorunlar oldu. Ama beklentimiz şu ki; bu özelleştirme ile hem üretim ayağında, hem dağıtım ayağında daha kaliteli bir enerji arzının oluşacağı hedeflenmektedir ve bunda da ümitliyiz” dedi.

 VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRİN

Şirketlerin kaliteli enerji arz etmesinin gerekliliğini belirten Vali Karaloğlu, “Olaya tek taraflı bakmamak lazım. Vatandaş haklı olarak kaliteli enerji talep ediyor. Ama vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerekir. Türkiye`nin genelinde eğer kayıp kaçakta istediğimiz seviyeleri yakalayamazsak o zaman istediğimiz kaliteyi de sağlamamız mümkün değildir. Vatandaşlarımız mutlaka kullandıkları enerjinin bedelini zamanında ödemek durumundadır.  Bursa`da kesinlikle böyle bir sorunumuz yok. Bursa’nın Türkiye`nin şu anda kayıp kaçak oranı en düşük ili olduğunu biliyorum. Bursa`da yaşayan vatandaşlarımız bu konuda bu hassasiyeti gösteriyorsa Türkiye`nin diğer bölgelerinde yaşayan insanlarımızın da kaliteli enerji kullanabilmesi için kullandığı enerjinin bedelini zamanında ödemesi lazım. Hem bedelini ödemeyeceksiniz, hem çok kaliteli hizmet bekleyeceksiniz. Bunun mümkün olmadığını doğru bir şekilde vatandaşa anlatmamız lazım. Türkiye`nin genelinde vatandaşa geçmişten gelen alışkanlıklarından vazgeçerek harcadığı enerjinin bedelini zamanında ödemeyi öğretmek… Bunu nasıl sağlayacağız? Belki bu iletişim zirvesinin ana konularından biri de bu olacak diye düşünüyorum. Robert Bosch ‘Müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim’ demiş. Ne müşteri kaybedin, ne de para kaybedin ikisini de tercih etmeyiz. Onun için bu zirve önemli. Ben bu zirvenin başarılı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 Açılış konuşmalarının ardından Stratejik İletişim ve Kurum Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşoğlu tarafından iletişim konulu sunum ile devam etti.

  Zirvede, rekabetin arttığı elektrik sektöründe tüketici odaklı hizmetin önemine vurgu yapılarak ve dağıtım hizmeti gözüyle müşteri memnuniyetini artırmanın yöntemleri değerlendirildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07